2 Şubat 2011 Çarşamba

Herkes İçin Tasarım Atölyesi

 UMÖB 10.5, 30 Ocak Pazartesi günü “Herkes için Tasarım” konulu bir atölye ile devam etti.
Atölye, konuya dikkat çekecek ve toplumda genel bir farkındalık uyandıracak bir kampanya nasıl şekillendirilebilir tartışmaları ile başladı.
Kampanyanın temel mesajını konumlandırabilmek üzere öncelikle “herkes için tasarım mümkün müdür?” ve “herkes derken kimlerden bahsediyoruz” sorularına yanıt arandı. Sabah tüm grubun birlikte yürüttüğü tartışmaların ardından öğrenciler, öne çıkan konu başlıklarına göre gruplara ayrılarak çalışmalarına devam ettiler.

31 Ocak sabahı gruplar aralarında yürüttükleri tartışmaları birbirlerine aktardılar. Herkes için tasarımın mümkün olduğu sonucuna varan gruplar bu mesajın öncelikle hangi hedef kitlelere iletilmesi gerektiğini de tartışmış ve bunun için çeşitli yöntemler tasarlamaya başlamışlardı.
Atölye için ayrılan sürenin bitmesi ile TAG Platform ve öğrenciler iletişimde kalmaya devam etmeye ve en kısa zamanda tekrar biraraya gelerek kampanyayı şekillendirmeye karar verdiler.
Grupların atölye değerlendirmelerini yakında bu blogdan paylaşacak, bir sonraki buluşmaya dek gelişmeleri yine buradan iletmeye devam edeceğiz.

Ulusal Mimarlık Öğrencileri Buluşması 10.5

Ulusal Mimarlık Öğrencileri Buluşması 10.5 Tag Platform'un Açılış Sunumu ile başladı.
Bu yıl İzmir’de düzenlenen Ulusal Mimarlık Öğrencileri Buluşması 10.5, 29 Ocak 2011Cumartesi günü TAG Platform’un “Herkes İçin Tasarım” konulu söyleşisi ile başladı. Türkiye’nin dört bir yanından gelen öğrenciler, ilk günün yorgunluğuna rağmen salonu heyecanlı bir tartışma ile doldurdular.
TAG Platform’un kuruluş amacı ile örtüşen Herkes İçin Tasarım kavramını ve bu konuya niye önem verdiklerini aktardığı sunumunda özetle toplumu oluşturan bireylerin fiziksel ve kültürel çeşitliliği üzerinde durdu ve öğrencilere tasarımların da standartların ötesinde, hizmet ettikleri insanlar kadar çeşitli ve ilginç olamaz mı sorusunu yöneltti.
Yaklaşık iki saat süren tartışmada yaşadığımız kentler ve yapılarda deneyimlediğimiz “tasarım hataları”na dikkat çekildi.